Mot Nyköping…

6 februari 2012

Text: Ted Ström Musik: Thomas G:son

Klicka på omslaget så får ni se och höra låten.

Kommentarer

Svara | Trackback | Feed

 1. Har just lyssnat på Melodifestivalen, ett stående krav från barnen. Denna gång var jag dock glad att jag gjorde det. Vilken låt, Jag reser mig igen! Påminner mig om att jag måste digitalisera den bästa svenska LP som gjorts, Stråk, så jag kan lyssna på den igen!
  Tack!

 2. Mikael Löwengren 8 februari, 2012 22:43 e m

  Janne: ”Stråk” finns upplagd på Spotify:
  http://open.spotify.com/album/48v8KJCuY4ZykqGnvvcxts

  //Micke

 3. Tack, min lika teknikkunnige som unge kollega trollade fram den idag. Högtidsstund! :-D
  Läste förresten texten till En dans på knivens egg vid en kulturkväll för några år sedan. Blev efteråt nedsprungen av folk som ville ha uppgifter om låten och skivan så de kunde skaffa en egen!

 4. Hej Janne.
  Kul att höra att du gillar min musik. Är du skådis eller… eftersom du läste min text? Hälsar Ted

 5. Hej,
  Nej, jag är journalist i grunden, liksom min fru, och som varande kulturarbetare blev vi tillfrågade om vi kunde medverka. Kom genast att tänka på den texten, som jag tycker gör sig lika bra talad som sjungen.
  Med vänlig hälsning,
  Janne

 6. Benny Zetterberg 11 februari, 2012 19:48 e m

  Tack Ted! Sitter och lyssnar på din underbara musik på Spotify.Undrar omdet har gjorts några CD-album,hade några av dina plattor på vinyl som jag korkat nog gjorde mig av med när jag flyttade.Önskar dig varmt välkommen till Nyköping där jag bor.

 7. Mats Bergström 24 februari, 2012 23:50 e m

  Hej Ted! Skulle vara intressant med en typ av biografi över ditt liv… Från Contact över Norrbottens Järn till konstutställningar. Gjorde lumpen på F21 i Luleå 1977-78 och älskade allt i musikväg som gjordes där. Måste säga att det var mycket igenkännande i filmen ”Lusten till ett liv”. Har du fortfarande något engagemang inom musiken?

 8. Mats Bergström 25 februari, 2012 00:07 f m

  OK,nu har jag manövrerat runt på sidan och fått svar på mina undringar och mycket mer därtill! Intressant och givande läsning! Om jag förstått rätt så blir det en spelning med ”Norrbottens Järn 2.0” på Lulekalaset i sommar? Blir såklart ett besök i Luleå då!
  Tack och på återseende!

 9. Ronny Hasselgren 25 februari, 2012 15:50 e m

  Hej Ted! Jag håller koll på dig! Du vet, vi från Lidingö släpper inte greppet så lätt. I alla händelser tycker jag att ”Jag reser mig igen”
  häftig och att det går bra för den.
  Jag har inte glömt din fina konst och hoppas att jag kan komma till skott snart och köpa något av dig, antingen via din hemsida eller att jag kommer till Nora och köper av dig.
  Hälsar fd Lidingökillen Ronny

 10. Nå hej.

  Som tonåring bodde jag i Haparanda (73-77). Fick förmånen att dela en ”specialare” (korv & mosbricka) med delar av Norrbottens Järn efter ett av era bejublade framträdanden på torget i ovannämda stad.
  Stooort.
  Dilemmat var, att likväl som man nynnade med i ”Samma Vindar”, så skrålade man med i ABBAS låtar.
  A big NoNo, i Haparanda 1974.
  Välj sida liksom.
  Abbas samlade låtskatt finns på cd:s i mitt hem.
  Norrbottens Järn finns bevarade på två skramliga kassettband.

  Discoplast & Hippievadd….Domus, Tempo, EPA…eller…så ska jag ge dig ett alllteeernnaatiivv….tjoho!

  Åren har gått, ”Min längtans radio” & framförallt magnifika ”Vintersaga” är begrepp i min & mångas musikhistoria.

  För två år sen förlorade jag min son.
  Brutalt.
  Min son blev mördad.

  Det är svårt att formulera, det blir nästintill både galet & konstigt, men dock.
  Jag vill tacka Dig för att Du ”nedlät” Dig till att delta i (mitt favvoprogram) Melodifestivalen.

  Tack för den vackraste texten.
  Tack för att Du gav den till Thorsten Flinck.
  Tack för att Thorsten hade styrka & mod att förvalta den i detta, kanske inte helt självklara forum.

  Jag & min dotter röstar för 100 spänn var imorrn.
  Vill så gärna att att ”ni går till globen”.
  Löjligt?
  Kanske.
  För klart som fan att Danny eller Loreen vinner.
  Spela roll.
  Det är helt i sin ordning.

  Men Thorstens utlämnande framförande av Din text, har berört mig & min dotter så djupt, Ni har stärkt oss på ett sätt som är obeskrivbart.

  ”Du lyser upp min smärta med Ditt ljus”

  Ids inte skriva ”Lycka Till”.
  Nöjer med ett:
  TACK.

 11. Nå hej igen.

  Förlåt om jag förvanskade Din text pga felstavning.

  Svärta.
  Inte smärta.
  Svärta.
  Svärta.
  Svärta.

  Kram.

 12. Janne Hagnell 3 mars, 2012 22:30 e m

  Yes!!!!
  GLOOOOOBEN!

 13. Mikael Löwengren 5 mars, 2012 17:33 e m

  Benny: Samtliga plattor från ”Stråk” (1986) och framåt har ju kommit på CD. Dom är ju dock sedan länge utgångna tyvärr.

  Det kanske skulle vara läge för en samlings-CD som kunde följa upp det lilla fokus som trots allt har varit på Ted i och med Melodifestivalen? I vilket fall så borde EMI se till att få tummen ur och lägga upp ”När natten vänder” och ”Intercity” på Spotify.

  //Micke

 14. Hej

  I all hast vill jag tacka för fina brev!!!

  Kram, Ted

 15. Janne Hagnell 10 mars, 2012 23:35 e m

  Tredjen flest röster från svenska folket -wow! Vilken final för Jag reser mig igen! Nu ser jag fram mot Thorstens version av En dans på knivens egg…

 16. Gamla proggare. Nu skriver dom låtar till schlagerfestivalen. Ur led är tiden!

 17. Jag instämmer till hundra procent.” Jag Reser Mig Igen” är en riktigt bra låt, som Torsten och RO gjort skitbra – även om kanske kvaliteten höjts ett snäpp om det teatrala fått stå tillbaka något. Kanske – men vem bryr sig egentligen? Torsten har passion för texten och dess innebörd, och så ska det vara.
  Kul att Ted gör lite nytt – kanske kan rentav samlingen bästa album få lite konkurrens? Vilket det är? Intercity, förstås. Har nog lyssnat tusen gånger på ”Stilla Flyter Värtan”.

 18. HEJ

  Javisst är den, och tur är väl det! Tänk om bara allt lunkade på ända in i Caremas farstu…

  Hälsar Ted

 19. Hej

  Ett så fantastiskt mail du skrivit! Och ett sånt livsöde jag får en aning om…
  Att förstå att det man håller på med kan betyda så mycket för en annan människa…
  Det känns helt otroligt och ger en gammal man många kickar att fortsätta ”hålla på”!
  Dom senaste veckorna har varit helt hysteriska men underbart roliga och responsen
  har väckt mycket till liv inom mig!

  Varm kram från Ted

Kommentarer

Kommentar: