Vintersaga – the movie

24 mars 2012

Klicka på bilden ovan och se filmen!

Kommentarer

Svara | Trackback | Feed

 1. Hej.

  Mitt namn är Sabina och jag är en stor beundrare utav din och Contact’s musik. Texterna och musiken är fantastiskt bra och de väcker en känsla i mig som är obeskrivlig.

  Anledningen till att jag hör av mig är att jag har en förfrågan och det gäller en text ifrån skivan; ”Hon kom över mon”. Sången heter ”Vargarnas natt” och jag tycker om den väldigt mycket, men jag kan tyvärr inte finna den någonstans på Internet, trots att jag har sökt runt. Så min fråga är om det är möjligt att få en kopia på texten? Jag hade helst viljat skriva till din på hotmail men fann den inte tyvärr.

  Väniga hälsningar

  Sabina

 2. Hej Kommer nu på vanliga mailen, hälsar Ted

 3. Mikael Hansson 11 juni, 2012 04:53 f m

  Hej!

  Mycket snygg ”movie” fantastiska akvareller och mycket bra nyinspelning av låten!

  Lyssnade väldigt mycket på ”Stråk” och ”ge mig mer” skivorna då på 80-talet. Tyvärr så försvann dom vid något tillfället.
  Skulle gärna vilja få tag på dem igen, men det verkar svårt.
  Vet du om dom går att köpa någonstans?
  Har letat på Ginza, CDON, Bengans osv utan resultat
  Just dessa skivor verkar inte heller dyka upp på blocket eller tradera vad jag har sett.

  Likaså Eldoradoversionen av Vintersaga. Finns den på någon skiva, eller är det bara en inspelning på radion?

  Ha det gott!
  /Micke

 4. Har lyssnat på den nya versionen av Vintersaga the movie, och tittat på de fantastiska akvarellerna. En helt underbar upplevelse, på pricken svenskt vemod i november. Akvarellerna är underbara, skulle vilja ha varenda en hemma på väggarna, och versionen av Vintersaga är den bästa jag har hört. Letar men finner inte den att ladda ner, eller att köpa. Finns versionen att tillgå?

  Mer vemod åt folket :)
  Varma hälsningar
  Siv

 5. Mikael Hansson 22 juni, 2012 07:09 f m

  Hej igen,

  Jag såg i en annan tråd att det fanns en del på Spotify.
  Ha det gott!

  /Micke

 6. Kommer förhoppningsvis på min samlingsplatta i höst. Hälsar Ted

 7. Hej

  Kul att du gillar Vintersaga i den här versionen. Det är jag och min son Albin, som spelar och bilderna har jag samlat in i mitt ”arkiv”. Jag hoppas få till en ny platta i höst och då kommer Vintersaga självklart med, förhoppningsvis även på Spotify. Hälsar Ted

 8. Peter Östlund 31 juli, 2012 09:55 f m

  Den nya Vintersagan slår alla andra trots att de äldre versionerna (de jag hört) är mycket bra. Poesin i texten och de tunga harmonierna verkar fungera i många sammanhang.
  Bilderna till videon är för mig en kombination av Anders Åberg och Lars Lerin.
  Snyggt Ted och grattis!

 9. Torbjörn Vik 8 mars, 2013 23:01 e m

  Det är en fantastiskt fin text och suveräna akvareller! Tack! €:-)

 10. Hej Jättekul att höra, både det ena och det andra! Hälsar Ted

 11. Hej,
  Jag kommer att vara i närheten av Nora söndagen den 14 juli, och undrar då om du finns i din ateljé eller där i närheten den dagen, så att man kunde få träffa dig.
  För övrigt har du underbara texter. ”Jag höll om dig hårt, medan majnattens måne så sakta gick i moln över ön”. Magiskt!

 12. […] Fredman på Kvarnberget bloggar om Ted Ströms Vintersaga och hans akvareller – här. Samma musik och bilder finns förstås också hos Ted Ström – här. […]

 13. Vintersaga är odödlig. Är själv musiker och är nyfiken på en cover. Undrar hur vilktigt du anser att det är att sjunga den som du i melodin. Det är ganska många versioner från andra som frångår den melodi jag hört dig sjunga.
  Och jag har hört dig sjunga en annan text före ”billigt vin”.
  Var det en icke rumsren alternativ text eller något annat där.
  innehöll kärlek inlåst Södermalm i första raden och något tungt i slutet av andra raden.
  Har du en förklaring till var de textraderna härstammar från?
  Tacksam om du vill mail info.

 14. Nu hittade jag Eldorado-versionen på Youtube, som jämförelse med de rader som alla sjunger efter din tidigare vers.

  I en så stark låt som det här är med så stark text, tycker jag ditt original är smutsigare och mer riktig än den mer rumsrena efterföljaren.

  Kärleken är inlåst på ett hyresrum på Söder
  Kärleken är knäckt av heroin
  Kärleken får leva mellan nattskiftet och drömmen
  Kärleken går på billigt vin

  Frusen först i kön på stadspuben i Luleå
  Frusna drömmar uti monarkin
  Kärleken får leva mellan nattskiftet och drömmen
  Kärleken går på billigt vin

 15. Hej. Nej, nån sån konflikt var det aldrig om texten. Monica Törnell och hennes producent ville korta ned låten med en vers och vi snackade oss fram till den lösning som spelades in på hennes Lp ”Mika”, på telefon… Varför ska man frångå min melodi? Det får man väl i nödfall göra, bara det inte publiceras på platta eller film/tv. Hälsar Ted

 16. Kerstin Andréasson 2 januari, 2016 23:49 e m

  Hej Ted! Helt underbara bilder och sång/musik till Vintersaga. Hade dig som lärare och klassföreståndare i Norrtälje. Är fortfarande ett stort fan och vi sjöng låten ikväll. Jag har gift mig och har nytt efternamn. Hittade denna sida av en slump. Kram

 17. Hej
  Vad roligt! Ha det gott, hälsar Ted

 18. Hej. Vad kul att du hörde av dig! Då var du väl med på bilden i tidningen ”Vi”!? Var står du på den? Ha det gott & Kram från en gammal Majje!

Kommentarer

Kommentar: