Arkiv april 2009

Valborg

27 april 2009

oval-skylt-1

Till alla som har tänkt ta sig till Norasjöns strand för att fira vårens ankomst,
titta in till mig i Foajén på vägen till eller från för jag har öppet 18 – 21, just för er. Välkomna!

Min musik.

Fin kväll i Svalbo

27 april 2009

husen-vid-dammen-1

Fantastisk kväll vid dammen i Jerleån och på Svalbo Café avlöpte vår reading av Staffan Göthes ”Den itusågade damen” på bästa sätt inför en intresserad publik. Jag tror alla blev verkligt nyfikna på stycket och kommer på sommarens uppsättning på Stadra Sommarscen och det var liksom meningen.

Vad är en reading?

21 april 2009

crw_0057

En ”reading” är en uppläsning av ett dramatiskt stycke, en pjäs. I kväll är vi några stycken här i Nora som har repeterat en reading av Staffan Göthes Den itusågade damen. Den ska äga rum inför publik på Svalbo café på söndag klockan 19.00.
En reading kan fungera som ett smakprov, nästan en slags radioteater fast i verkligheten… Inte på riktigt för då skulle vi alla vara professionella skådespelare och av oss är det bara Magnus, som är det. Det är en bra upplevelse att lämna vad man har för händer, i mitt fall en köttsoppa och knäckebröd med Västerbottenost, och ge sig ut i Norakvällen och från den ta steget in i okända rum. Man behöver inte vara skådespelare för att gå in i en annan värld men jag tror det underlättar. Det är en del av skådespelaryrket att ledigt kunna gå in och ut ur andras verkligheter, sanna eller uppdiktade… För mig är det som en liten massage av hjärnan att i ett annat rum gå in i ytterligare ett annat och även om man som jag bara läser scenanvisningarna och ett och annat ”skolklockan ringer” så känner man efteråt att man faktiskt befunnit sig nån annanstans än i Nora denna lite gråa aprilkväll…

Min musik

Välkommen till min nya hemsida.

20 april 2009

aterseende2
Återseende – en av de akvareller, som jag ska ha med på sommarens svensk/finska utställning på Bryggeriet i Nora.

 

Verkligen roligt att hälsa gamla och nya vänner välkomna till denna uppdatering av min hemsida,

Jag vågar lova att den har ett digrare innehåll för er, som är nyfikna på vad jag gjort dom senaste 40 åren och på vad jag gör i dag.

Jag ser min hemsida som ett träd i ständig tillväxt.
Nya blad och grenar växer till och gamla murkna pinnar kapas av.
En del av min musik går det att lyssna på redan nu och mer ska komma till under tidens gång.

Jag vill passa på att tacka min son Johan, som gjort all programmering och hemsidans formgivning. Han pushade också mig till att verkligen fylla på med stoff kring bl a de olika skivornas tillkomst.

I slutfasen kände jag att ”minnenas sorl” brusade allt högre så jag återvänder säkert under tidens gång och ympar nya skott här och var…

Ted på mySpace.

Happy hour…

20 april 2009

…är titeln på mitt senaste glicéetryck.

Den och mycket mer kan ni komma och titta på i mitt galleri – Foajén i Nora.
Adressen är Storgatan 10, intill torget och jag har öppet påskafton och påskdagen 11 – 14.