Jag föddes i Göteborg 1944 i en familj och släkt där nästan alla jobbade med teater. Familjen flyttade till Stockholm 1960, då mina föräldrar var med och startade den nya stadsteatern.
Min pappa var scenograf precis som farfar Knut och mamma skapade kostymer.

Efter studenten utbildade jag mig på Konstfack men fokuserade snart mera på musiken och 1968 – 72 skrev jag låtar och spelade i musikgruppen Contact, känd för korsningen mellan rock- och folkmusik i låtar som Hon kom över mon och Fyrvaktarns dotter. Vi medverkade också på Pistolteatern och Dramaten och fick en Grammis 1972. Försörjningen räddades av jobb på TV som tecknare och på Dramaten som belysningsarbetare.

1973 flyttade jag till Luleå för ett jobb som kompositör och musiker på Norrbottensteatern i några månader men jag träffade Eva, vi gifte oss och blev kvar i nästan nio år. Jag skrev låtar och spelade i gruppen Norrbottens Järn men också i Anton Swedbergs Swänggäng och Skottes Musikorkester.

Jag medverkade i tv och radio, bl a i Kabaret Öppen Kanal och gjorde musik till Lars Molins första tv-film Vårt lilla bo 1978. Jag gjorde sedan musiken till nästan alla Lasse Molins tv-filmer som t ex Tre Kärlekar, Den tatuerade änkan och Potatishandlaren fram till hans bortgång 1999.

1979-81 arbetade jag med bokomslag åt Tiden och Norstedts och vi bodde i Knivsta men 1981 var vi tillbaka i Luleå, och jag var producent på SVT. 1984 skrev jag låten Vintersaga, som blev en smärre hit med Monica Törnell och senare även med Jerry Williams och Andreas Jonsson.

1985 flyttade vi till Mosås utanför Örebro, och jag jobbade även där på SVT paralellt med spelande och komponerande innan måleriet och musiken tog över helt 1988.

Sedan år 2000 bor vi i Nora i den forna tändrörsfabrikens gamla disponentvilla vid stranden av Hagbyån. Här har jag också min studio och varvar musik med bl a grafisk formgivning. Min konstnärsateljé har jag bara ett stenkast hemifrån i kvarteret Bryggeriet.

Under 2000-talet har jag bl a gjort musik till serien Sommartorpet, tv-dramat Den första kärleken av Kerstin Thorvall i tv och till dramatenföreställningen Zelda i regi av min syster Lena Söderblom. Jag och sonen Johan har gjort musik till Lilla Åpromenaden, långfilmen Blåbärskriget och nu senast till tv-filmen TV-feber där yngste sonen Albin spelade gitarr.

Jag spelade också under flera år med Björn J.son Lindh och gitarristen Torbjörn Carlsson och 2006 kom vi ut med CDn Vinterhamn, inspelad i Nora kyrka.
Björn gick sorgligt nog bort 2013 och jag kände för att arbeta mera med min egen repertoar tillsamman med mina två söner Albin och Johan.

Mitt gamla band Contact har återuppstått vid flera tillfällen men detta kan ni läsa mer om via en länk under MUSIK.

Norrbottens Järn återuppstod 2010 och gav en jubelartad konsert på Kulturens Hus i Luleå inför säkert 1000 personer i januari 2011. Hösten 2012 var vi med på Rock at sea 17.11 och innan vi mönstrade på hyrde vi Södran i Stockholm för en konsert den 15.11. Albin och jag var ”förband”! Våren 2013 gav ”Järnet” tillsammans med Norrlåtar två succékonserter i Lilla Salen på Kulturens Hus i Luleå.

I växelbruk med musiken målar jag akvareller och jag har också gjort tre beställningsverk för Linde Energi och skapat affischerna till Stadra Sommarscen de senaste 10 åren. Våren 2012 överraskade jag nog många då jag skrev texten till ”Jag reser mig igen”, Thorsten Flincks bidrag i Melodifestivalen och jag har också med flera låtar på den LP han släppte i mars samma år.

Sommaren 2013, blev jag äntligen klar med mitt samlingsalbum – ”Efter alla dessa år” – och plattan finns att köpa bl a här på min hemsida. Jag har framträtt en hel del tillsammans med sonen Albin på gitarr de senaste åren, bl a på Södran, som sagt, och på Sveateatern i Sundsvall, men i början av sommaren 2013 kom Albins äldre bror Johan in i gänget på keyboards och slagverk, så nu är vi ett helt band! Vi hade premiär i Östhammar ute på en hembygdsgård en bit från centralorten. Lätt skeptiska körde vi vindlande småvägar och kom tillslut fram till Söderögården. Medarrangörer eller snarare inspiratörer var Lars Molin-sällskapet så vi hade i vår repertoar lagt till några av mina melodier från Lasses filmer och serier och det blev succé! Med hjälp av en entusiastisk publik och med inspiration från kvällen innan, då vi träffade Sivan Molin och Florence Åkergren, Lasses ”klippare” med respektive under gemytliga former, blev det en verkligt skön spelning…
Direkt efteråt kastade vi oss och instrumenten i bilen och drog ner till Nynäshamn och Gotlandsbåten… Vi märkte knappt Stockholm och innan vi visste ordet av, var vi ombord och upplevde en svindlande solnedgång över havet och med bilen söderut längs Gotlands västkust till Burgsvik och Sanny Laurins fantastiska ställe, där jag skulle ställa ut tillsammans med AK af Malmborg, Dick Hansson, Plura och Sanny själv. Det blev tre fantastiska dygn med utställning och spelningar på bl a ”Så mycket bättre-krogen”…
2013 var också ett intensivt år på konstfronten med utställningar i bl a Torshällas vackra gamla kvarn, Eksjö Museum och sen Nora konsthall i november, det senare tillsammans med dottern Anna, som gör väldigt fina bilder.

Våren 2014 hade jag utställningar i både Kungsör och Hallstahammar, där duktiga och entusiastiska konstföreningar stod för lyckade arrangemang.

Påsken firade vi av på Österlen med både en lyckad utställning och fullsatt konsert på fantastiska Gyllengården. Sommaren var rätt lugn men vi hade fina spelningar i Sandviken hos Ingemar Dunker, i Naturens Hus i Örebro och förstås på idylliska Svalbo Café här utanför Nora. Och sedan följde ett lyckat Ljusstråk, återigen med mig och Anna på väggarna.

Under de fem år som sedan förflutit, har jag mest arbetat med måleri och ställt ut min konst i min ateljé i Kvarteret Bryggeriet och spelat alltmera med ett nyväckt Contact.
Mer om detta under musik och Contact.

Nu i år 2019 återvände jag till fina Gyllengården efter fem år! Även denna gång under Österlens kostrunda och det blev min mest lyckade utställning nånsin!

Nu sitter jag här i mitt arbetsrum i huset vid Hagbyån i Nora och i nästa månad fyller jag 75 år.
Jag känner för att trappa ned en aning och rensa bort det myckna och snåriga.
Spela på tre med sönerna utan alltför långa resor och jidder, det vill jag!
Med Contact kan jag nog bara tänka mig ett färre antal ”Guld-gig”…
Den 23 oktober spelade vi på Fasching i Stockholm.
Fullsatt med massor av nya och gamla vänner!

Sen får vi se…